Emotivno putovanje: Kako je Julia Raye jedan stih iz šanka pretvorila u dens priču

Svakodnevne misli pretvorila je u hit pesmu "Give You Up". Šta nam Julia Raye sprema za budućnost!?

Kada muzika priča priče, postajemo deo putovanja umetnika. Julia Raye je upravo to. Od skromnih početaka kao konobarica stigla je do muzičkih visina, a danas nam donosi svoj novi hit „Give You Up.“ Kroz emotivne reči i zarazne melodije, ona nas uvodi u svoj svet ispunjen inspiracijom, borbama i trijumfima.

U ekskluzivnom razgovoru za Teen Star, otkriva nam kako je jedna misao pretvorena u hit pesmu, kako je njen klasičan muzički trening oblikovao njen pop zvuk i šta je sledeće za ovu talentovanu umetnicu.

Kako se osećaš sada kada je „Give You Up“ konačno objavljena?

Već neko vreme držim „Give You Up“ u tajnosti i veoma sam uzbuđena što napokon mogu da je podelim sa svima! „Give You Up“ je moja omiljena pesma koju sam do sada snimila. Čak je stalno slušam otkad je izašla!

Šta je bila inspiracija za „Give You Up“?

Počela sam da radim na ovoj pesmi dok sam radila kao konobarica. Razmišljala sam o vezi u kojoj sam bila i stalno mi je prolazilo kroz glavu: „Ne želim da ga napustim,“ što je dovelo do refrena pesme „Give You Up“: „Ne želim da te napustim, nikada nisam bila borac.“ Počela sam da snimam melodiju dok sam bila iza šanka na poslu i u roku od nedelju dana iz toga je nastao ceo refren. Zatim sam sela sa svojim producentima Bret Mazurom i Dalton Cyrom, promenili smo malo melodiju, dodali drugačiji ritam i počeli da stvaramo nešto malo brže. Pretvorilo se u stvarno zabavnu dens pesmu. Bilo je tako zabavno snimati — prigušili smo svetla u studiju i imali smo to raspoloženje sa osvetljenjem. Nastavila sam da dodajem još harmonija i ad lib-ova dok pesma nije postala ono što je sada.

Kada si u studiju, koji ti je omiljeni deo kreativnog procesa?

Moj omiljeni deo snimanja je slikanje zvučne slike kroz harmonije i instrumentaciju. Volim da stvaram nešto što izaziva emocije. Često mislim da će pesma biti jedna stvar, a onda se pretvori u nešto potpuno drugačije kada uđem u studio. To je čarolija!

Nastupaš od malih nogu. Koja je tvoja omiljena uspomena iz tih ranih dana?

Jedna od mojih omiljenih ranih uspomena je pridruživanje mom prvom horu u četvrtom razredu. Sećam se kada sam prvi put pravila harmonije i mislila sam da je to najkul stvar ikada. Tada sam znala da ću biti muzičarka. Nikada nisam prestala da pevam posle toga.

Kako se osećaš kada deliš deo sebe kroz svoju muziku?

Verujem da muzika prevazilazi granice. To je medijum u kojem možeš da se povežeš sa ljudima na tako intiman i iskren način. Osećam se blagosloveno što mogu da delim svoja iskustva i osećanja na ovaj način.

Obrazovala si se za klasičnu muziku, kako je to uticalo na tvoje pop radove?

Moje klasično obrazovanje inspiriše svu moju muziku. Pristupam pisanju pesama sa svojim klasičnim obrazovanjem na umu. Volim da pišem složene harmonije i melodijske rifove. Provela sam dosta vremena proučavajući horsku muziku i species counterpoint i muzika koju pravim veoma odražava to.

Da li imaš neke rituale ili rutine pre nastupa koje te pripremaju za scenu?

Pre nastupa uvek pijem kokosovu vodu i ledeni dupli espresso, i puštam Britney Spears na najjače!

Koji su izazovi sa kojima se suočavaš kao mlada umetnica u današnjoj muzičkoj industriji?

Mislim da je najteže objaviti svoju muziku i pronaći svoju publiku. U svetu gde svako može da postavi svoju muziku online, teško je zaista pronaći izloženost za svoju muziku.

Šta je sledeće za tebe? Imaš li neke uzbudljive planove ili projekte koje možeš da podeliš sa nama?

Pripremam se da objavim svoj sledeći singl, koji je balada o izgubljenoj ljubavi. Ova sledeća pesma, “Wish You Stayed,” govori o tugovanju za prvom ljubavi. Zaista pogađa u srce. Potpuna je suprotnost od “Give You Up”, na najbolji mogući način. To je akustična pesma sa nekim elementima country-a. Ovo će biti prva balada koju sam izdala i veoma se radujem što ću je podeliti sa svojim slušaocima!

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.