Very Demure, Very Mindful: Šta je zapravo demure estetika

Kako je ova estetika stekla popularnost u svetu mode koji je nedavno slavio hrabre i upadljive stilove?

Very Demure, Very Mindful: Šta je zapravo demure estetika

Kako je ova estetika stekla popularnost u svetu mode koji je nedavno slavio hrabre i upadljive stilove?
very demure very mindful

U poslednje vreme, društvene mreže su preplavljene TikTok snimcima poput „Veoma skromno, veoma svesno, veoma slatko,“ što oslikava rastući trend koji teži mekom i suptilnom pristupu modi, stilu života i ponašanju.

Kako je ova estetika stekla popularnost u svetu mode koji je nedavno slavio hrabre i upadljive stilove?

Gde je nastao izraz very demure, very mindful

Izraz „very demure, very mindful“ skovala je TikTok kreatorka Jools Lebron, koja je ovim rečima opisala kako pristupa šminkanju i modi za posao. Preporučila je da se oblačimo kao lik Marge Simpson kada idemo na razgovor za posao, naglašavajući važnost skromnosti u odabiru odeće. U ovom kontekstu, skromnost se povezuje sa čistotom i jednostavnošću.

Demure estetika u modi

Ova estetika uključuje suptilnu eleganciju, sa kombinacijom nežnih tkanina i blagih dezena. Umesto ekstremno odvažnih i komada koji otkrivaju delove tela, demure stil favorizuje duže suknje, bluze sa visokim ovratnikom i nežne aksesoare. Neutralne boje, poput krem, mekih plavih tonova i ružičaste, obeležavaju ovaj stil, dok detalji poput čipke i cvetnih uzoraka dodaju romantičan i ženstven dodir.

Skromni influenseri

Na društvenim mrežama, influenseri poput Matilde Djerf i Lyn Slater pokazuju kako skromnost može biti sofisticirana i snažna, bez obzira na godine. Njihov pristup modi i životu inspiriše mnoge da prihvate suptilnost kao oblik ličnog izražavanja.

Životni stil i svesnost

Demure estetika nije samo priča o odabiru odeće; ona se takođe odnosi na način života. Ova estetika poziva na sporiji, promišljeniji život, uz naglasak na samopomoć, meditaciju i održivost. U svetu preplavljenom kulturom žurbe, ovakva estetika naglašava lepotu u malim stvarima i poziva na svest o okruženju.

Povezanost sa drugim trendovima

„Demure estetika“ se može posmatrati kao odgovor na prethodni „Brat summer“ trend, koji je bio pun hrabrosti i ekstravagancije. S promenom u trendovima, ovaj suptilni pristup deluje kao uzdah olakšanja nakon intenzivnog perioda, vraćajući se jednostavnosti i eleganciji.

U svetu koji često traži pažnju i bučnost, demure estetika predstavlja tihe vrednosti skromnosti i promišljenosti. To je proslava mekoće, namere i suptilnog šarma, koja poziva sve da usvoje mirniji, promišljeniji pristup životu. Da li će ova estetika ostati trajna ili će postati prolazni trend? Vreme će pokazati, ali njena snažna povezanost sa svesnošću i održivošću sugerira da bi mogla imati dugotrajan uticaj.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.