Nikad bolji lineup: Charli XCX, Chappell Roan i Sabrina Carpenter stižu na Primavera Sound 2025

Ovakvu kombinaciju svetlih zvezda i eklektičnih izvođača, Primavera Sound opisuje kao "sveobuhvatan, eklektičan i neuporediv" lineup.

Nikad bolji lineup: Charli XCX, Chappell Roan i Sabrina Carpenter stižu na Primavera Sound 2025

Ovakvu kombinaciju svetlih zvezda i eklektičnih izvođača, Primavera Sound opisuje kao "sveobuhvatan, eklektičan i neuporediv" lineup.
primavera-2025

Primavera Sound, jedan od najprestižnijih muzičkih festivala na svetu, otkrio je svoj spektakularni lineup za 2025. godinu! Ova muzička manifestacija, koja se održava u prelepom Parc Del Fòrum u Barceloni, najavljena je za period od 5. do 7. juna, a kao glavne zvezde nastupiće tri najvažnija izvođača današnjice: Charli XCX, Chappell Roan i Sabrina Carpenter.

Ovakvu kombinaciju svetlih zvezda i eklektičnih izvođača, Primavera Sound opisuje kao „sveobuhvatan, eklektičan i neuporediv“ lineup.

Pored glavnih zvezda, festival će imati bogat program koji uključuje izvođače poput FKA Twigs, Haim, LCD Soundsystem, Anohni and the Johnsons, Beabadoobee, Wet Leg, i Zaho de Sagazan. Ukupno, potvrđeno je 147 izvođača koji će nastupati tokom ove tri noći.

Jedna od karakteristika festivala je i uravnoteženost polova, što je rezultat odluke da se od 2019. godine uvede prvi lineup koji je pretežno ženski. Ova politika je rezultirala promenom u demografiji publike, a organizatori ističu da se festival može pohvaliti velikim brojem ženskih posetilaca.

Karte za festival biće dostupne od 29. oktobra i kretaće se od 295 evra (oko 35 000 dinara), dok će VIP karte koštati 495 evra (58 000 dinara). Festival se ponovo vraća na scenu nakon uspešnog izdanja 2024. godine, kada je posetilo 130.000 jedinstvenih posetilaca.

Osnivači festivala, Alfonso Lanza, Marta Pallerès i Fra Soler, objašnjavaju kako se uspeh festivala može pripisati ljubavi prema muzici i strastvenom radu sa izvođačima. Mnogi od glavnih izvođača nastupali su na Primavera Sound-u pre nego što su stekli slavu, a organizatori ističu kako je važno stvarati trajne veze sa umetnicima.

Uz izvanredne nastupe i uzbudljivu atmosferu, Primavera Sound 2025. godine obećava biti događaj koji ne sme da se propusti. Svi ljubitelji muzike su pozvani da se pridruže ovom globalnom muzičkom festivalu i budu deo nezaboravnog iskustva.

E-mail je možda passe, ali o našim pričama možeš da pričaš i na TikToku. Prijavi se.

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.