in ,

LOLLOL CryCry

Influenserka osuđena na 116 godina zatvora zbog prevare

Influenserka i gejmerka iz Brazila Shay Victorio, poznatija po svom nadimku shAy, osuđena je na 116 godina zatvora zbog prevare na internetu.

Dok se bavila gejmingom, sarađivala je s jednom internet trgovinom koja je koristila njeno ime i lice kako bi prodavala svoje proizvode, a kupci naručene proizvode, koje su platili, nikada nisu dobili.

Shayen je bila jedna od najboljih igračica „Counter Strikea“, a profesionalnim igranjem bavila se 11 godina, od 2008. do prošle godine. Kada se povukla iz sveta igrica i postala je influenserka.

Victorio je najavila žalbu na presudu i povlačenje s društvenih mreža na neko vreme, iako svakodnevno objavljuje fotografije i snimke.

Izjavila je da je za sve kriv njen bivši partner i istakla kako je on na sebe preuzeo punu odgovornost.

U Brazilu je maksimalna kazna zatvora 30 godina, a vrlo je verovatno da bivša gejmerka neće uopšte završiti iza zatvorskih rešetaka. Sve bi moglo završiti uslovnom kaznom.

Brazilska jedinica za borbu protiv organizovanog kriminala počela je da istražuje slučaj prošle godine, kada je Shay okončala svoju gejmersku karijeru.

Razotkrile su je kompromitujuće e-mail poruke, a navodno je bila umešana i u otkrivanje bankovnih i poreskih prevara, prenose mediji.