in

J. K. Rowling preležala korona virus, ali se nije testirala?!

Autorka romana o Harryju Potteru, J.K. Rowling, objavila je danas na twitteru da veruje da je preležala korona virus.

Uprkos tome što se nije testirala, Rowling je ubeđena da ima sve simptome virusa, a sa pratiocima je podelila i tehniku disanja, koju joj je otkrio suprug, inače doktor Neil Murray.

„Prethodne dve nedelje imam sve simptove virusa Covid-19, iako se nisam testirala i ovo sam uradila na nagovor supruga – doktora. Potpuno sam se oporavila, a ova tehnika je pomogla,“ napisala je ona, uz video na kome se vidi doktor iz bolnice u Njujorku, koji daje savete za olakšanje respiratornih problema.

Simptomi korona virusa su najčešće groznica, suvi kašalj i teškoće sa disanje.

Književnica, ipak, nije otkrila zbog čega se nije testirala, ali je uverila zabrinute fanove da se dobro oseća.

„Hvala vam na divnim porukama. Zaista sam se u potpunosti oporavila, pa sam želela da podelim ovu tehniku koju preporučuju doktori, a koja ne košta ništa, nema propratne efekte, a može da pomogne vama i vama dragim ljudima. Ostanite na sigurnom,“ napisala je nekoliko sati kasnije.

Inače, prvi roman o Harryju Potter od prošle nedelje besplatno je dostupan za čitanje i slušanje na internetu.

J. K. Rowling pokrenula je inicijativu pod nazivom „Harry Potter kod kuće“ a, kako kaže, ovo je način da se pomogne učiteljima, vaspitačima i roditeljima da zabave decu koja su kod kuće zbog korona virusa.

„Nastavnici, roditelji i vaspitači koji se trude da deci život učine normalnim kod smo svi kod kuće, zaslužuju malo magije,“ rekla je Rowling.

Ona je dodala da se nada da će ova inicijativa i deci i odraslima doneti malo radosti u životu.

Audio knjiga je dostupna na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, nemačkom i japanskom jeziku.

Serijal knjiga o Harryju Potteru je svetski fenomen kakovg nema. Knige su prodate u preko 500 miliona primeraka, preveden je na 80 jezika, a snimljena i filmska franšiza vredna sedam milijardi dolara.