in

LOVE!LOVE! OMGOMG CryCry

Taylor kritikuju zbog stereotipa u novom spotu

Spot za pesmu You Need to Calm Down izašao je ranije ovog dana, a društvene mreže satima bruje zbog skrivenih poruka i javnih ličnosti koje su gostovale, ali nisu svi oduševljeni onim što su videli.

Naime, javnost je ogorčena zbog stereotipnog načina kojim su prikazani i članovi LGBTQ+ zajednice i homofobi.

Otprilike na polovini videa upoznajemo anti LGBTQ+ masu, koja protestuje protiv venčanja Jesse Tyler Fergusona i Justina Mikite. A neprivlačan način kojim je ova grupa dočarana naljutila je tviteraše. Ne samo da je javnost besna jer je pevačica prikazala one koje se ne slažu sa njenim stavovima kao morone i divljake, već je kritikuju jer svojim videom sugeriše da su zaostali divljaci najveći neprijatelji LGBTQ+ zajednice, iako oni u odelima i prostranim kancelarijama mogu biti još opasniji.

Zvezde spota su naravno članovi LGBTQ+ zajednice. I, iako je poruka koju Taylor pokušava da pošalje fantastina, stereotipi vladaju i u ovog grupi. Pa početak, kvir muških zvezda u spotu ima daleko više od kvir ženskih zvezda, pa ovom videu definitivno nedostaju likovi koji se identifikuju kao lezbejke. Osim toga, mnogi su nezadovoljni tajmingom ovog spota, jer u periodu kada su aktivisti najglasniji kontraproduktivno je prikazivati LGBTQ zajednicu kao masivnu šljokičastu žrku.